Сталий розвиток і Milka
Cocoa Life - це глобальна програма підтримки вирощування какао за стандартами сталого розвитку від компанії Mondelez International. Какао - це ключовий компонент нашого шоколаду, тому його якість має вирішальне значення для нашої справи. Мета програми полягає в покращенні умов життя та праці селян, які вирощують какао, та їх сімей у довгостроковій перспективі, а також у забезпеченні виробництва какао високої якості. Cocoa Life допомагає нам «чинити правильно» при виготовленні шоколаду Milka.
Чинити правильно означає вживати заходи, щоб змінити на краще складне життя селян, які культивують какао, та їх громад. Сюди входять заходи, спрямовані на боротьбу зі зміною клімату, гендерною нерівністю, бідністю та дитячою працею.
Програма Cocoa Life передбачає комплексний підхід до розв'язання всіх цих проблем у шести країнах, де вирощують какао: Гана, Кот-д’Івуар, Індонезія, Домініканська республіка, Індія та Бразилія. Для цього учасники програми Cocoa Life співпрацюють на місцях із чоловіками та жінками, які живуть завдяки врожаю какао. Ми робимо все можливе, щоб зробити вирощування какао прибутковою справою для селян. Сюди входить, зокрема, створення організованих, міцних громад, збереження та відновлення лісів.


Протягом десяти років у рамках програми Cocoa Life було виділено 400 мільйонів доларів США, щоб підтримати 200,000 селян, які вирощують какао, та покращити якість життя понад одного мільйона людей у громадах у відповідних регіонах.
До 2025 року для всіх марок шоколаду компанії Mondelez International Inc. буде використовуватися какао, отримане за умовами програми Cocoa Life.
На благо дітям
Ми засуджуємо дитячу працю, а тому разом із партнерами розробили комплексний підхід для боротьби з причинами, з яких дітей залучають до роботи, і вживаємо необхідних заходів у громадах, які займаються вирощуванням какао. Наш підхід складається з трьох ступенів: превентивні дії, контроль та скасування дитячої праці. Однак основний напрямок діяльності направлений на усунення її причин. Ми допомагаємо селянам вести успішне господарство та наполегливо працюємо над тим, щоб побороти бідність, забезпечити освіту для жінок, створити умови для навчання в громадах, а також забезпечити навчання у школах для дітей.

Повне скасування дитячої праці в регіонах Західної Африки, де вирощують какао, - це задача, з якою ми не впораємося самі. Однак у нас є надійні партнери, World Cocoa Foundation (WCF) та International Cocoa Initiative (ICI), разом з якими ми можемо вести систематичну боротьбу з причинами дитячої праці.

Щоб зробити цю боротьбу ефективнішою, ми доручили консультаційній агенції з питань прав людини Embode проводити перевірки на предмет експлуатації дітей у громадах Кот-д’Івуар, Гани та Індонезії, які займаються вирощуванням какао. Відповідно до рекомендацій Embode ми співпрацюємо з урядами країн, постачальниками та неурядовими організаціями.
Додаткову інформацію про програму Cocoa Life посиланням див.:
www.cocoalife.org
Виготовлення пальмової олії відповідно до стандартів сталого розвитку
Наш класичний шоколад Milka не містить пальмової олії. Ми використовуємо пальмову олію для шоколадних начинок, а також у деяких видах печива та бісквітів. Наявність пальмової олії у складі завжди вказується у списку інгредієнтів.
Через свої властивості пальмова олія є важливим інгредієнтом у багатьох наших рецептах.

Вона ніжна, легко намащується, за кімнатної температури має консистенцію крему. Можливості її застосування дуже широкі. Ця олія є невіддільним складником багатьох харчових продуктів, тому її високо цінують. Ми виступаємо за виготовлення пальмової олії згідно зі стандартами сталого розвитку, щоб зберегти ареали проживання видів, зупинити вирубку лісів, забезпечити захист прав людей та послабити кліматичні зміни. З 2018 року ми купуємо 100 % пальмової олії в постачальників, які дотримуються стандартів сталого розвитку та ведуть прозору діяльність.
Є різні причини, чому ми, як і багато інших підприємств, використовуємо пальмову олію. Не в останню чергу це пов’язано з тим, що з плодів олійних пальм можна отримувати у п’ять разів більше олії, ніж з альтернативних культур (наприклад, сої) на такій самій площі. Цей факт має неабияке значення, враховуючи, що корисна площа для вирощування сільськогосподарських культур стає дедалі дорожчою. Тому ми переконані, що виготовлення пальмової олії відповідно до стандартів сталого розвитку - це правильний підхід, і дотримуємося цього підходу у своєму плані дій щодо використання пальмової олії.
Додаткову інформацію про план дій компанії Mondelez International Inc. щодо пальмової олії посиланням див.: https://www.mondelezinternational.com/Snacking-Made-Right/ESG-Topics/Palm-Oil