Збір урожаю та сушіння
Какао, яке ми використовуємо для виготовлення шоколаду Milka з альпійського молока, виготовляється з плодів дерева какао. Ці дерева ростуть в екваторіальному поясі. Основну частку какао ми отримуємо з Кот-д’Івуар, Гани, Індії, Індонезії, Бразилії та Домініканської республіки.

80 % какао вирощується бідними селянами. Таких селян, які живуть коштом свого врожаю, в усьому світі налічується приблизно п’ять-шість мільйонів. Процес культивації какао вимагає багато уваги та терпіння через чутливість цієї культури. Перший врожай какао можна зібрати лише через п’ять років після висадження дерева. Врожай какао збирається вручну. Плоди зрубуються зі стовбура чи гілок мачете. Уміст плодів дерева какао (насіння та м’якуш) розсипається по листу банана, який потім загинається зверху. Після цього починається процес бродіння (ферментації) .
Наступний етап - сушіння какао-бобів: їх розсипають на величезних рогожах, дають висохнути під гарячим тропічним сонцем (шість-десять днів). Обидва процеси (ферментація та сушіння) напряму впливають на якість та смак какао.